Over Nadoua

Zij filosofeert, leidt en stuurt

Over Nadoua

Mijn naam is Nadoua Dahmane, geboren en getogen Utrechtse, trotse mama van drie (b)engeltjes van 11, 9 en 4 jaar. Ik voer een dynamisch mama-huishouden, waarin structuur geen overbodige luxe is. Moederschap combineer ik met het sociaal ondernemende leven. Ik vind het van essentieel belang om ook van betekenis te zijn in onze maatschappij. Mijn groei betekent de groei van mensen om mij heen, ook mijn kinderen. We hebben keuzes te maken en dienen te beslissen. Mijn mantra is dan ook:

Mijn drijfveer

Mijn interesse in mensen, hun gedrag en denken fascineert mij al jaren. Wat beweegt hen en waarom doen ze wat ze doen? Deze cruciale vragen paste ik altijd op mezelf toe. Dit heeft mijn reflectievermogen naar een niveau getild waar ik (en mijn omgeving) de vruchten van pluk(ken).

Ik omschrijf mezelf als een verbinder, die alle betrokken partijen gunt te zijn wie ze willen zijn. Ik prikkel mensen graag om van de oppervlakte af te komen. Waar alles vaak zwart of wit lijkt te zijn. Diepgang is mijn sleutel, doch praktisch, zodat iedereen meekomt. Van nature ben ik analytisch ingesteld. De kern weet ik snel aan te stippen.

Ervaringsdeskundige

Vanaf jongs af aan werd ik al blootgesteld aan pesterijen op de basisschool. Ik voelde me als einzelganger tot in de middelbare school een vreemd eendje. Dat veranderde vanaf het moment ik student werd en sociale opleidingen volgde. Het einzelgangersleven paste goed bij mij, met sommige dalmomenten van eenzaamheid. Tijdens mijn diploma uitreiking Bachelor of Social Work zei mijn studieloopbaancoach dat ik altijd maar alle ballen in de lucht hield. Om enkele jaren later om die reden overspannen te raken. Door mezelf in deze periode te laten coachen, zowel op persoonlijk als ondernemers vlak, transformeerde ik van zeer introverte binnenvetter naar een introverte netwerker en outreachende jongedame. Ik vormde mijn authentieke ‘ik’, die zelfverzekerd is en van zichzelf houdt. Die kracht en kans van echte zelfliefde en empowerment ervaren, draag ik graag uit in mijn coaching en sociale projecten.

Waar ik voor sta

Kernwaarden als authenticiteit, veerkracht en daadkracht zijn op mijn lijf geschreven. Ik leef ze door en door.

Je bent pas echt vrij als je soms ook tegen je instincten durft in te gaan, ook al kost het moeite. Dat daarvoor lef, moed, maar ook hoop en vertrouwen nodig is, is niet slechts een gegeven. Het is te creëren, te maken. Die maakbaarheid van wat belangrijk is in het leven van mensen, is waar ik het licht op wil laten schijnen. Dromen, doelen, verlangens? 

Ja, zelfbeschikking is in onze maatschappij niet weg te denken. Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen.

Wat anderen over Nadoua zeggen

Noura

Over haar Lifecoachingtraject
5/5

“Ik heb Nadoua leren kennen als een wijze vrouw. Een persoon die rust en kracht uitstraalt. Iets waar ik veel bewondering voor heb"

“De coachingssessies heb ik als zeer prettig ervaren en iedere keer keek ik ernaar uit om met Nadoua in gesprek te gaan. Nadoua coacht met humor en compassie. Daar liepen we over de polder in Utrecht en ze was er voor mij zonder te oordelen. Ze bood een luisterend oor, gaf mij tips en adviezen, maar ze kan ook erg confronterend zijn door een spiegel voor te houden. Toen ik in de weerstand schoot, had ik deze houding van Nadoua ook even nodig. Dit heeft mij een boost gegeven om niet op te geven en door te gaan. Om eerlijk te zijn, wist ik aan het begin van het traject niet wat ik precies zou bereiken. Ergens was ik ook een klein beetje sceptisch. Ik had al eerder coaching gehad en wilde het nog één keer proberen. Dankzij de gesprekken met Nadoua heb ik in zeer korte tijd zoveel over mezelf geleerd. Wat mijn persoonlijke waarden zijn en hoe ik aardiger moet zijn voor mezelf. Ik heb geleerd dat mijn onzekerheden allemaal in mijn hoofd zitten en dat mensen echt niet zoveel met mij bezig zijn als dat ik zelf denk. Na zes weken ben ik er achter gekomen dat ik eigenlijk al enkele obstakels heb overwonnen. Ik ben een strijd aangegaan en ben van plan om deze te winnen met de tips en tools die ik van Nadoua heb gehad.”

Samantha

over haar Lifecoachingsessie
5/5

“Mijn coachingsessie met Nadoua kwam precies op het juiste moment"

“Ik was aan het worstelen in deze nieuwe levensfase; fulltime job, baby, gezin, huishouden etc. Hoe krijg ik alles gedaan?!? Van belang was o.a. om beter voor mezelf te zorgen, te slapen wanneer mogelijk, ‘me-time’ te nemen. Dat klinkt heel makkelijk, maar in de praktijk was dat op een of andere manier lastig. Ik voelde altijd drukdrukdruk. Nadoua heeft me allerlei handvaten gegeven en ik heb gekeken wat er werkt voor mij. Ze heeft me laten inzien hoe ik effectief gebruik kan maken van mijn tijd, hoe ik van mijn mindset positief gebruik kan maken en dat ik dagelijks ‘me-time’ in kan plannen om op te laden. Ik heb er veel van geleerd! Ik beveel Nadoua dan ook van harte aan. Ze is ontzettend wijs, vriendelijk, betrouwbaar en creatief.”

Nadia

over haar Mompreneur Balans traject
5/5

“Nadoua is een fijne coach om mee samen te werken, ze is direct en houdt je scherp. "

“Het combineren van het schrijven, het coachen en een gezin bracht veel werk en automatisch veel stress met zich mee. Ik wilde daarin een balans zien te vinden en koos voor de Mompreneur Balans sessies. In dit coachingstraject leerde ik van Nadoua te doseren en prioriteiten te stellen, waardoor ik meer rust kreeg.

Bovendien wilde ik, als startende life coach, de beginselen van het online ondernemen leren. Het is fijn als een ervaren coach met je meedenkt over de mogelijkheden die er zijnSoms is de oplossing namelijk dichterbij en simpeler dan je denkt.

Nadoua voelde goed aan wanneer ik mezelf aan het saboteren was en wanneer ik rustiger aan moest doen. Nadoua was voor mij een stok achter de deur en zodoende heb ik mijn belangrijkste doelen behaald.”