Storytelling

“Facts tell, stories sell.”

Vertellen en theater zijn prachtige werkvormen om mensen te empoweren. Dit geldt voor zowel de verteller als het publiek. Met overdracht van feiten gaat een luisteraar eerder ‘dicht’. Verhalen ‘openen’ juist. Als een (persoonlijk) verhaal zo verteld wordt dat het universeel wordt, dan kan ieder er iets van zichzelf in herkennen. En daardoor spelenderwijs aangemoedigd worden om na te denken over zichzelf en het eigen leven.

Momenteel lopen deze twee storytelling projecten:

Solovertelvoorstelling What If You Fly..?

What If You Fly…? is een solo vertelvoorstelling over de zonzijde van persoonlijk leiderschap. Het illustreert hoe ontdekken gepaard gaat met lef om te kiezen en op welke wijze liefde voor het belangrijke [..]

Revive Theater & Storytelling

Een project dat zich richt op het coachen van een diversiteit aan vrouwen die een (eigen) inspirerend verhaal willen vertellen en expressief uiten. Dit komt samen in een theatervoorstelling voor vrouwen, door vrouwen.

Solovertelvoorstelling What If You Fly..?

What If You Fly….? gaat over de mogelijkheden en the bright side van persoonlijk leiderschap. Wat als …
… hetgeen je graag wilt,
… waar je hart sneller van klopt,
… waar jij potentieel in ziet,
ook daadwerkelijk uitkomt?

Maar wanneer komt het dan ook echt uit? Wat is nodig om je ‘heelhuids en zelfverzekerd’ door een wirwar van (moeilijke) keuzes, sociale druk, belemmerende overtuigingen en life-events te manoeuvreren? De voorstelling gaat simpelweg dus over keuzes maken, jezelf durven sturen in het leven, levenslessen, krachtbronnen aanboren en doorzetten met de juiste tools. Erbij horen, maar op jóuw manier, zoals jíj bent.

Nadoua klimt het podium op om je mee op reis te nemen in een verhaal vol waargebeurde persoonlijke fragmenten uit haar leven. Nooit eerder gedeeld, nooit eerder hardop uitgesproken. Het illustreert hoe ontdekken gepaard gaat met lef om te kiezen en op welke wijze liefde voor wat belangrijk is in jouw leven doorslaggevend wordt.

Waarom

Vandaag de dag spreek ik nog veel mensen, met name vrouwelijke 30’ers en ouder, waar zelfsturing en zelfbeschikking (nog) niet helemaal aan de orde is. Redenen die daarvoor genoemd worden zijn vaak factoren als continu voor grote keuzes staan, niet weten wat je wil, gebrek aan zelfvertrouwen, doemdenken, sociale vergelijkingen, culturele gewoonten en tradities, opvoeding e.d.  

De behoefte is zich hiervan los te maken, maar hoe? De voorstelling laat door levensechte verhalen zien welke mogelijkheden er liggen, ook al lijken die er niet te zijn. 

Doel

De voorstelling beoogt hoop en kracht te bieden aan hen die wellicht het bijltje erbij neergegooid hebben. 

Ook biedt het perspectief en inspireert het om stapsgewijs het eigen leven te verbeteren, ondanks allerlei tegenslagen, en het maximale uit zichzelf te halen. Met als uiteindelijk doel om ook van positieve betekenis te kunnen zijn voor de omgeving waarin je leeft.

Voor wie?

Toegankelijk voor een ieder zich voor de thema’s persoonlijk leiderschap en zelfregie interesseren. De voorstelling richt zich echter in het bijzonder op vrouwelijke ambitieuze en/of biculturele 30plussers (dus ook 40ers en 50ers), die zich in de thema’s herkennen.

What If You Fly reviews

Wat anderen over de voorstelling zeggen

In de voorstelling word je meegenomen in haar belevenissen o.a. als kind, als leerling, als vrouw als moeder en professional. Heel herkenbaar en je voelt jezelf weer even als kind, vrouw enz. Met de dilemma’s op je weg. Geroerd door Nadoua’s woorden /verhaal heb ik zakdoekjes gedeeld met mijn buurvrouw ( we kenden elkaar niet).

Nadoua’s verhaal was zo mooi in verbinding met jezelf en de ander dat daardoor de verbindingen in je omgeving zich vermenigvuldigen. Door het delen hiervan maakt Nadoua de wereld mooier .
Annie de Boer
Ik heb geen moment getwijfeld en direct een kaartje gekocht voor de voorstelling ‘What If you Fly?’ Nadoua nam ons, het publiek, mee van lef naar hoop, verbinding en vertrouwen. Ze gaf ons een kijkje in haar eigen leven op een humoristische, maar ook emotionele manier. Er waren momenten waarin ik haar angst herkende en haar dagelijkse strubbelingen. Maar we hebben ook veel gelachen. Haar boodschap was helder: Don’t give up! Groei en ontpopt zoals een rups zich in een mooie vlinder ontpopt. Haast je daarin niet, maar neem jouw tijd. Kortom; humoristisch, herkenbaar, mooi en emotioneel. Dankjewel Nadoua, heb er van genoten.
S. Ouald Chaib
“What if You fly” is een intieme, persoonlijke vertelvoorstelling van een jonge vrouw die het publiek meeneemt in grote zorgen en kleine beslommeringen. Meestal serieus soms met een lach.

De voorstelling is onderhoudend van begin tot eind. Nadoua vertelt haar verhaal in blokken. Ieder blok heeft een thema en een lichtje. En zo rijgt ze in het verhaal haar leven, haar inzichten en haar verlangens aan elkaar. Ik heb genoten! Aanrader!
Anneke Krakers

Revive Theater & Storytelling

Revive is het initiatief van Nadoua en Fleur van IJperen en omvat women empowerment in de breedste zin van het woord. We streven naar een culturele diversiteit onder de vrouwen en zoeken de verbinding op universele levensthema’s. Zo helpen we hen elkaar te versterken in alle facetten van hun levens.

Theater & Storytelling is een onderdeel van Revive en draagt ook het Revive gedachtegoed, zoals omschreven. Het is een project die vrouwen met diverse achtergronden de gelegenheid geeft het podium op te gaan – spotlights on – om een (eigen, persoonlijk) verhaal te vertellen die andere vrouwen inspireert. Deze verhalen vormen samen een verhaallijn en wordt in de vorm van een theatervoorstelling tentoongesteld. Zij creëren een eigen voorstelling waarin behalve het verhaal ook veel aan expressie wordt gedaan. Dit allemaal georganiseerd en onder sturing en coaching van Nadoua.

Waarom

Met Revive zoeken we de verbinding op niveau’s waar mogelijke barrières, zoals taal, opleidingsachtergrond of cultuur minder aanwezig zijn. De focus ligt op waar de raakvlakken zijn en waar we elkaar kunnen treffen; op basis van levensthema’s, waarden en behoeften.

Doel

Hoop doet leven. Wanneer vrouwen vanuit hun kern het podium opgaan om een motiverend boodschap te delen, dan is het halve werk verricht. Zowel voor de verteller/speler als de luisteraar. Er ontstaat een win win: herkenning en erkenning zijn de sleutels om hoop en vertrouwen in het vizier te houden.

Voor wie?

De vertellers zijn vrouwen van diverse leeftijden, culturele- en sociaal economische achtergronden. Verteller ben je als je bereid bent te investeren in tijd, energie en geld om het beste uit jezelf te halen. Want dat is er!

Het publiek voor Revive Theater is uitsluitend vrouw, die persoonlijk wil door ontwikkelen en open staat voor diverse perspectieven op diverse gebeurtenissen.

Zij zijn gestart!

Deze groep prachtvrouwen werkt aan hun eigen theatervoorstelling:
In november 2021 te zien in Utrecht